دكتر"جعفر رودري" صبح امروز ۱۲ آذرماه در جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان كرمان اظهار كرد: متوسط نرخ رشد توليد ناخالص داخلي استان كرمان طي سال هاي ۹۰ تا ۹۸ ميزان ۳.۹ درصد و كشور ۲.۱ درصد بوده و در واقع ۱.۸ درصد نرخ رشد توليد ناخالص داخلي استان از كشور بيشتر بوده است.
وي افزود: اغلب سال ها روند نرخ رشد استان با كشور يكسان است به جزء برخي از سال ها كه نرخ رشد نوساني زيادي داريم و برخي سال ها مثبت و بعضا منفي بوده كه نشان دهنده بي ثباتي روند رشد اقتصادي است.
رودري با اشاره به اينكه توليد ناخالص داخلي استان كرمان در سال گذشته ۱۰۳ هزار ميليارد تومان بوده، تصريح كرد: استان كرمان رتبه دهم را در اندازه اقتصاد در كشور دارد اما توليد سرانه ما نسبت به جمعيت پايين تر است.
وي بيان كرد: سهم كشاورزي و معدن در اقتصاد در استان كرمان نسبت به متوسط كشوري بيشتر است و همين امر موجب شده سهم بخش خدمات خيلي پايين تر باشد و نزديك به ۱۸ درصد پايين تر از متوسط كشور قرار داريم و يكسري ظرفيت هاي خالي در اين بخش داريم.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كرمان گفت: به ازاي هر مترمكعب آب در اقتصاد استان ۱۴ هزار تومان توليد داريم در حالي كه در كشور ۲۷ هزار تومان است و بهره وري آب در استان كرمان حدود يك دوم ملي است و دليل آن بالا بودن سهم بخش كشاورزي است كه توصيه راهبردي در مطالعات آمايش استان اين است در بلندمدت بايد سازگاري ايجاد كرد و صرفه جويي در مصرف داشته باشيم.
وي افزود: در بخش معدن و كشاورزي ظرفيت هاي آشكار شده داريم اما در بخش خدمات و موارد ديگر مزيت نداريم و اين موارد در توسعه استان ديده شده است.
رودري با اشاره به اينكه جمعيت شاغل استان كرمان بيش از ۸۷۳ هزار نفر و جمعيت عرضه نيروي كار بيش از ۹۸۴ هزار نفر است، تصريح كرد: ۱۱۰ هزار و ۷۷۲ نفر جمعيت بيكار استان كرمان است كه در همين راستا نرخ بيكاري استان كرمان در تابستان امسال ۱۱.۴ درصد بوده كه اين عدد در سطح ملي ۱۰.۶ درصد است.
وي با اشاره به اينكه آسيبي كه در بازار كار نگران آن هستيم، كاهش نرخ فعاليت است گفت: كشاورزي سهم بيشتري در اشتغال استان كرمان دارد.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كرمان با اشاره به اينكه نرخ تورم استان كرمان طي روند بلندمدت، يك و نيم تا دو درصد نسبت به ملي پايين تر است بيان كرد: به طور متوسط ساليانه حدود ۲.۲ ميليارد دلار صادرات استان كرمان است كه در نيمه نخست امسال ۷۵۳ ميليون دلار صادرات غيرنفتي داشته ايم و در اين مدت واردات از حدود ۷۲۸ ميليون دلار در سال قبل به ۱۳۵ ميليون دلار كاهش داشته و تراز تجاري استان مثبت است.
رودري تصريح كرد: بيش از ۹۰ درصد واردات استان كالاهاي واسطه اي و سرمايه اي است و اگر اين روند كاهش واردات طولاني شود، بخش سرمايه اي اقتصاد دچار مشكل مي شود.
وي با اشاره به درآمدهاي مالياتي استان و با بيان اينكه از سال ۹۶ تاكنون هر سال مازاد درآمد مالياتي داشته ايم، گفت: محيط كسب و كار استان كرمان تا تابستان سال گذشته همگام با كشور بوده و وضعيت بهتري داشتيم اما از تابستان ۹۸ وضعيت خوبي نداريم.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كرمان اظهار كرد: غيرقابل پيش بيني بودن و تغييرات قيمت مواد اوليه و محصولات، دشواري تامين مالي بانك ها، فساد و سوءاستفاده افراد از مقام و موقعيت اداري در دستگاه هاي اجرايي، عرضه كالا و محصولات قاچاق در بازار ايران و ... از جمله مولفه هاي ارزيابي محيط كسب و كار در استان است.
وي در ادامه با اشاره به پيش بيني نرخ رشد اقتصادي ۴ درصدي و ايجاد ۴۲ هزار فرصت شغلي در سال جاري در استان كرمان افزود: ۵۹۲ پروژه اقتصاد مقاومتي در استان كرمان داريم كه براي اجراي آنها ۱۲ هزار ميليارد تومان و ۷۶۵ ميليون دلار منابع مالي در سال جاري نياز داريم.
رودري با اشاره به اينكه در حوزه سرمايه گذاري خارجي تقريبا عملكرد ما صفر است و عملا پروژه اي در اين بخش نداريم، گفت: بخش زيادي از اقتصاد استان كرمان در ظرفيت هاي خالي، واحدهاي راكد و تعطيل هستند و در صنايع كوچك يك شكاف عميقي وجود دارد و لازم است در اين زمينه كار جدي صورت بگيرد.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كرمان در پايان گفت: بيش از ۳۰ هزار ميليارد تومان سود خالص شركت هاي بزرگ استان كرمان است كه اگر اين منابع وارد اقتصاد و سيستم بانكي استان شود، امكان تسهيلات دهي و تامين منابع را فراهم مي كند.
ايسنا كرمان